RET en Psychotherapie

praktijk

praktijk

Voor wie is deze praktijk?

Van belang is dat u ervoor voelt middels gesprekken aan de slag te gaan met uw problemen. U kunt zich wel vinden in de aangeboden methoden, u herkent hier iets van bij uzelf en u wilt op actieve wijze samen met uw trainer/therapeut moeite doen om uw klachten of uw functioneren te begrijpen en te veranderen.
Het is ook mogelijk een kort traject van 2 gesprekken aan te gaan om te kijken of de praktijk iets voor u kan betekenen. Mocht u aarzeling hebben of de aanpak iets voor u is, geeft u dit dan vooral aan, dan kunnen we daar extra aandacht aan besteden.
Als de praktijk geen geschikte aanpak voor uw klachten kan bieden, kan met u een alternatief besproken worden.
De praktijk is geen geschikte plek voor verslavingsproblemen, agressieproblematiek en ernstige psychiatrische- en persoonlijkheidsproblemen. De praktijk biedt geen crisisopvang en is ‘s avonds en in het weekend niet bereikbaar.

Welk traject is voor u van toepassing?

Welk traject (Coaching / training, Eerstelijnspsychologie of Psychotherapie) het meest geschikt is voor u hangt o.a. af van de aard en duur van uw klachten. Per traject verschilt ook de gebruikte methode enigszins (Cognitieve Gedragstherapie, RET en Korte Dynamische Psychotherapie). U kunt bij aanmelding uw voorkeur aangeven als u deze heeft. Ook kunt u na 2 gesprekken een duidelijk advies krijgen welke aanpak op basis van uw klachten en motivatie het meest geschikt lijkt.